Mozaic

Patrimoniu Spiritual și Cultural

Mozaic

«A fost o întreagă dăruire de sine. Fiind vorba de un mozaic fin, fiecare m2 cuprinde 14-15 mii de piese, realizate manual în atelier, urmând apoi montajul la perete, exclusiv manual. Proiectul a fost făcut de artiștii noștri, iar apoi aprobat de beneficiar.

Lucrarea a fost realizată într-un an de zile, cu mult sacrificiu și jertfă. Este ceva unic, cuprinzând: scene bizantine, autentice, dintre care „Buna Vestire” din corul bisericesc care este un element spectaculos și absolut special. O lucrare asemănătoare se găsește în momentul de față în Urbea de Oradea doar în Catedrala Oradiei „Înălțarea Domnului”, fiind însă succesiv realizată. Sufletul lucrării a fost domnul Giovanni Cereghini care, impresionat de opera finală a contactat echipa Georgie’s pentru a realiza toate lucrările de acest gen la Telepace, în Italia, în toate bisericile construite de ei și, în mod special în Sanctuarul „Maria, Steaua Evanghelizării” din Cerna (Verona), pe Colina Păcii. 

Dăruirea sufletească, inspirația Divină și mai ales credința în Dumnezeu au realizat prin mâinile noastre acest miracol.»

Mozaic

Art Georgie’s

Este o firmă care există de peste 25 de ani dedicată vitraliilor și mozaicului bisericesc. Fost pictor bisericesc, fondatorul ei – domnul Virgil Moraru – a fost inspirat providențial să pună bazele unei societăți artistice dedicată exclusiv realizării de opere sacre