INTERVIU Cristian LAZA, primar al comunei Sânmartin, jud. Bihor în 2021

Stăm de vorbă cu gazda administrativ-teritorială a evenimentului de resfințire a bisericii greco-catolice din Băile „1 Mai”, comuna Sânmartin, pe 4 septembrie 2021. Domnule primar Cristian Laza, cât de importantă este o inițiativă de acest gen pentru comunitatea pe care o reprezentați?

 

Este o mare onoare pentru comuna noastră. Pe de o parte, prezența Nunțiului Apostolic în România, Excelența Sa arhiepiscop Miguel Maury Buendía, în moijlocul nostru, pe de altă parte investițiile frumoase care au fost făcute la sfânta biserică ne onorează, ne fac încrezători că lucrurile sunt pe făgașul normal, că merg în direcția dorită în comunitatea noastră. Sigur că nimic nu se poate face constructiv pe această lume fără a avea Biserica alături. Cu siguranță vom vedea multe ecouri frumoase în ceea ce privește activitatea din comuna Sânmartin, atât din punct de vedere administrativ cât și spiritual, lucru care ne va aduce multe beneficii.

 

În mod providențial, aceste lucrări au fost făcut oarecum „la pas” cu celelalte lucrări de reabilitate pe care administrația locală le-a întreprins în aceeași stațiune în ultimul an. Este pură coincidență?

 

Da. Nu a fost absolut nimic programat. Lucrările au mers în paralel, iar în ceea ce privește lăcașul de cult catolic din stațiune, eu trebui să felicit inițiativa și strădania Pr. Ștefan Madarasi, și să-i mulțumim Excelenței Sale George Bologan, ambasadorul României în Republica Italiană, fiu al satului Haieu și cetățean de onoare al comunei Sânmartin. Prin implicarea domniilor lor, iată că și biserica greco-catolică din Băile „1 Mai” se ridică la un nivel absolut european. Îți este mai mare dragul să te apropii de acest loc, unde simți cu adevărat puterea lui Dumnezeu în zonă…

 

Mulțumim pentru ceea ce faceți și pentru că, dincolo de orice provocare, nu uitați de fapt esențialul.

 

Mulțumesc și vă felicit pentru munca depusă în realizarea acestui obiectiv sfânt!